Tuesday, August 15, 2017

Liqueurs - Schnaps - Aguardientes



A few days ago, I visited the only distillery in Rwanda which produces fruit spirits, liqueurs, vinegar and jam. The owner Katrin Stelzer explained me during the tour how the 50 tons of fruit are processed, depending on the season.
From 50 tones of fruit and 1 ton of herbs, flowers and spices they obtain 5,000 liter of fruit brandies.








To produce the fruit spirits, only local fruits such as pineapple, mango, tree tomatoes, papaya, hibiscus flower and passion fruit etc. are processed. The water, which is used to dilute all products to drinking strength comes from the volcano national park.
The fruit is purchased directly from the field depending on the season. This supports small farms and cooperatives. Deliveries are made daily, personal contact allows for better quality control and fair trading fees can be paid. 100% of the raw materials come from Rwanda.
The alcohol is produced handcrafted in hand-forged copper distillers. These were produced specifically for the company in Germany and then imported. The company also trains young people and teach them according to German standards.
Since there is no glass factory in Rwanda, all bottles are imported from Germany.
The liqueurs are also available in Europe and from 2018 onwards internationally in the approximately 800 Weltläden.

Vor ein paar Tagen besuchte ich die einzige Destillerie Ruandas die Obstbrände, Liköre, Essig und Marmelade herstellt. Die Besitzerin Katrin Stelzer erklärte mir während des Rundgangs wie die 50 Tonnen Obst je nach Saison verarbeitet werden.

Aus 50 Tonnen Obst und 1 Tonne Kräuter, Blüten und Gewürzen werden 5.000 Liter Obstbrände gewonnen.
Für die Herstellung der Obstbrände werden nur heimische Früchte wie Ananas, Mangos, Baumtomaten, Papaya, Hibiskus Blüte und Maracujas etc. verarbeitet. Das Wasser, welches zum Verdünnen auf Trinkstärke für alle Produkte verwendet wird stammt aus dem Vulkan Nationalpark.
Das Obst wird je nach Saison direkt vom Feld gekauft. Dadurch werden kleine Farmen und Kooperativen unterstützt. Die Lieferungen erfolgen täglich, der persönliche Kontakt ermöglicht eine bessere Qualitätskontrolle und es können faire Handelspreise gezahlt werden.  100% der Rohstoffe stammen aus Ruanda.
Der Alkohol wird in handwerklicher Herstellung in handgeschmiedeten Kupfer Destillen produziert. Diese wurden speziell für das Unternehmen in Deutschland hergestellt und importiert. Das Unternehmen bildet auch junge Menschen aus und schult sie nach deutschen Standards.
Da es keine Glasfabrik in Ruanda gibt, werden alle Flaschen für die Produktion aus Deutschland importiert.
Die Schnäpse sind auch in Europa erhältlich und ab 2018 international in den rund 800 Weltläden.  





 Hace unos días visité la única destilería de Ruanda que produce aguardientes de frutas, licores, vinagre y mermelada. La propietaria Katrin Stelzer me explicó durante el recorrido cómo se procesan las 50 toneladas de fruta, dependiendo de la temporada.

De 50 toneladas de fruta y 1 tonelada de hierbas, flores y especias se obtienen 5.000 litros de aguardiente de frutas.
Para producir los licores de frutas, se procesan sólo frutas locales, tales como piña, mango, tomate de árbol, la papaya, la flor de hibisco y fruta de la pasión, etc. El agua, que se utiliza para diluir todos los productos proviene del parque nacional de volcanes.
La fruta se compra directamente del campo dependiendo de la temporada. Esto apoya a las pequeñas granjas y cooperativas. Las entregas se realizan diariamente, el contacto personal permite un mejor control de calidad y se pueden pagar las tarifas de comercio justo. 100% de las materias primas proceden de Ruanda.
El alcohol se produce artesanalmente en destiladores de cobre forjados a mano. Éstos fueron producidos específicamente para la compañía en Alemania y después importados. La compañía también entrena a jóvenes y les enseña según los estándares alemanes.
Como no hay una fábrica de vidrio en Ruanda, todas las botellas se importan de Alemania.
Los licores también están disponibles en Europa ya partir de 2018 internacionalmente en los aproximadamente 800 Weltläden.



www.rwanda-schnaps.com

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